Projektin tavoitteet

Jokaisella projektilla pitää olla tavoitteet, jotka pyritään täyttämään. Listaan alle tavoitteita, jotka olen alkuvaiheessa projektille asettanut.

  1. Päätavoitteena on luonnollisesti rakentaa hieno puinen pienoismalli. Mallissa pyritään saavuttamaan kauneuden lisäksi mahdollisimman suuri vastaavuus alkuperäiseen Americaan. Tässä pitää kuitenkin ottaa huomioon joitakin rajoittavia seikkoja. Ensinnäkin, Billing Boatsin rakennussarja määrittelee hyvin pitkälti esimerkiksi rungon rakenteen. Toiseksi, koska kyseessä on ensimmäinen puupienoismallini, myös omat kokemukseni ja taitoni asettavat rajoja. Lisäksi rajoitteina ovat tietysti kaikkia pienoismalliharrastajia kiusaavat ongelmat, kuten esimerkiksi mittakaavan ja materiaalien suhteista johtuvat epätarkkuudet.
  2. Tavoitteena on myös kehittää omia tietoja ja taitoja. Kerään tietoja niin puisista aluksista kuin niiden pienoismalleistakin. Syvennän tietojani suunnittelusta, rakentamisesta ja purjehtimisesta. Taidollisella puolella opettelen pienoismallin rakentamisessa tarvittavia pienoispuutyötaitoja kuten puun työstämistä ja pintakäsittelyä. Lisäksi projektin aikana tutustun myös muiden materiaalien, kuten purjekankaan ja metallien käsittelyyn.
  3. Dokumentoin projektin blogiin. Blogilla on projektissani useita funktioita. Sen kautta välitän kokemukseni muille puulaivapienoismalliharrastuksesta ja sen aloittamisesta kiinnostuneille. Lisäksi blogista jää itselle mukava muisto, kun laiva jonakin päivänä valmistuu. Blogin päivittäminen myös kannustaa itseäni pitämään rakennusprojektin käynnissä, vaikka törmäisinkin vaikealta tuntuviin työvaiheisiin. Kaiken kukkuraksi kirjoittaminen blogiin on kirjoituskokemusta, josta on aina hyötyä.

Näiden tavoitteiden lisäksi yritän kaikissa vaiheissa pitää mielessäni sanonnan ”maltti on valttia.” Mitään aikatauluja en ole itselleni asettanut, joten tyyneydellä ja rauhallisuudella saadaan varmasti hyviä tuloksia aikaan.

Lopuksi haluaisin vielä muistuttaa, että blogista löytyy myös kommentointimahdollisuus. Se on väylä, jota kautta jokainen voi ottaa osaa projektiini kysymysten, vinkkien, tai muun keskustelun avulla!

2 responses to “Projektin tavoitteet

  1. Oheisesta osoitteesta löytyy mukavasti materiaalia puulaivan tekemisesta:
    http://www.modelshipbuilder.com/models/the-matthew-project.html

    Osoite löytyi tän blogin linkkilistalla olevan pienoismallit.net sivuston keskustelusta.

  2. Joo, tuolla on tullut itsekin käytyä. Puulaivoista ja puisista pienoismalleista löytyy netistä aika paljonkin ohjeita. Americasta taas hyvinkin vähän. Pitää melkein ostaa kirja tai tilata USA:sta museosta valokuvia, jos haluaa tietoa saada. Tänään oli muuten vuoden viimeinen seminaari-istunto, joten käyn laivan kimppuun huomenna.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s