Lisää lautoja kylkiin ja pintojen suunnittelua

Laudoitusprojekti on edennyt vähäsen. Kolmannen laudan jälkeen lähdin tulemaan kölin vierestä ylöspäin. Lisäksi tässä on mittailtu mahdollisia kavennuksia ja levennyksiä laudoille. American rungon malli on sellainen, että keulassa korkeutta on vähiten ja perässä eniten. Olen nyt kaventanut lautoja keulassa ylhäältä kolmannesta lähtien ja alhaalta jokaisesta. Se ei ehkä siltikään riitä ja saatan joutua tasoitukseksi jopa laittamaan perään laudanpätkän, joka ei kulje keulaan saakka. Tässä pieni kuvakollaasi edistymisestä.

Mahdolliset laudanpätkät eivät ulkonäön puolesta toisi kovin vakavia ongelmia, sillä vesirajan alle olen suunnitellut kuparointia. En ole löytänyt selkeää kuvausta siitä, käytettiinkö Americassa kuparia rungon suojana, mutta tuona aikana se oli varsin yleistä. Ja haluan kokeilla miltä se näyttäisi ja millaista sitä olisi tehdä. Varmaan ottaisin mallia Jari Mikkilän Bounty-projektin kuparoinnista. Vesirajan yläpuolella olevan laudoituksen aion sen sijaan maalata – mutta siten että aluksesta näkee vähintään lautojen rajat allaolevan Bluenose II:n tapaan.

11 responses to “Lisää lautoja kylkiin ja pintojen suunnittelua

 1. Oikeatkin puuveneet aloitetaan laudoittamaan
  kölipuusta ja pidetään lauta veneesen nähden ,niin että laudoittamaton osa on jokapaikasta suurinpiirtein yhyä leveä.
  Minäkin laudoitin CA: puoliksi, joutui kaventelemaan, ja laittamaan pieniä ”paikkoja”, peittyvät kitin ja pohjamaalin alle.Mulla on CA: n täkkikin jo melkein valmis.

 2. Eipähän ole, kuvat ovat vielä kamerassa.

 3. Tuosta pohjan kuparoinnista sellainen ilmiselvä asia, että kannattaa varmaan laittaa ne kuparilevyt runkoon vasta sen jälkeen kun olet maalannut rungon yläosan. Silloin on todennäköisesti helpompi saada maalatun ja kuparoidun osan raja siistiksi.

 4. Pohjan kuparointiin voi olla jotain (ideointi)apua apua tästä linkistä löytyvistä parista kuvasta: http://www.jotika-ltd.com/Pages/1024768/Pickle_05.htm Kuvaa klikkaamalla saa näkyviin suuremman värikkuvan.

 5. jahans.. hienoa että löytyi sivustosi. Itse sain joululahjaksi kyseisen purren ja nyt olisi tarkoitus lähteä kasailemaan. Saas nähdä kuin äijän käy

 6. lisätään vielä että itselläkään ei ole aikaisempaa kokemusta laivojen rakentelusta. Kunhan nyt kesään mennessä olisi valmis ilman suurempia murheita 🙂

 7. Moikka Niko, mulla CA kunnossa!

 8. Onkos tuo laiva valmistunut ja blogi vain jäänyt päivittämättä, vai onko molempien olotila vaihtunut staattiseksi samaan aikaan? Olisi mielenkiintoista nähdä lisää kuvia rakennusvaiheista, jos sellaisia on tarjolla.

 9. Kiitos kommentista Ville, telakalla on ollut hiljaista. En edes tajunnut että viime päivityksestä on pian 2 vuotta, täytyypä jatkaa rakentelua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s